Orthopedie

Heel wat mensen worden geconfronteerd met voetproblemen, steunzolen en voetcorrecties worden dan bij ons met grootte zorg door precisie gemaakt op wetenschappelijke analyse.

Orthopedie Martens beschikt over een hoogtechnologische drukplaat RS scan waarmee een diepgaand onderzoek uitgevoerd kan worden van de voet, zowel statisch als dynamisch.

De patiƫnt loopt blootvoets over de drukplaat tijdens de voet afrol word de drukpunten van de voet haarfijn gemeten door de RS scan. De beelden worden via pc -driedimensioneel weergegeven.

Hierdoor kunnen wij de steunzolen perfect op maat maken. Ben dan ook fier te melden dat ik de enige orthopesche specialist ben in de regio die deze drukplaat gebruikt. Vroeger gebruikte wij een schuim waar de klant moest gaan instaan maar snel vonden wij dat dit fout was, je had wel een negatief van de voet in rusttoestand en je kon afwijkingen zien maar niet de drukpunten wat toch het belangrijkste is om de drukpunten te ontlasten, wij gebruiken dan ook al meer dan 38 jaar de blauwdruk plaat in combinatie met nu de voet scan. Wij kunnen de beweging van de voet afrol volgen tijdens het stappen, en de parameters bepalen om de voet afrol te optimaliseren.. De voet scan biedt een onmiskenbare toegevoegde waarde voor de diagnose en behandeling van een voetprobleem.

Uw voeten zijn levensbelangrijke fundamenten van een gezond lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je laat adviseren door gespecialiseerde mensen die zowel kennis hebben van schoenen en steunzolen, en dat kan je vinden bij Schoenen Martens.

Bij aankoop van schoenen voor steunzolen moet gelet worden op een goede contrefort( stevig hielstuk) en goed voordruk zodat de voet op de juiste plaats van de correctie blijft zitten, anders heeft steunzolen dragen geen zin!

WELKE SCHOENEN IN COMBINATIE MET STEUNZOLEN?

We kennen allemaal het probleem. Onze voetproblemen zijn perfect opgelost met een juiste orthoptische steunzool. Maar kan ik ze in elke schoen AANDOEN? Het is aangewezen om een schoen te vinden afhankelijk van de aandoening de bestaande (steun)zool volledig uitneembaar is. Koop nooit schoenen te groot, het is van groot belang dat uw voet vast op de correctie gehouden wordt, en dus niet onderhevig is aan schuifkrachten tussen voet en steunzool.

 

COMFORTSCHOENEN-SANDALEN

Deze schoenen kan u vinden in de speciaalzaak zoals Orthopedie Martens, deze schoenen zijn voorzien van een anatomisch gevormd en uitneembaar voetbed dat uw voeten ondersteunen en rust geeft. De uitneembare voetzolen kunnen eveneens vervangen worden door onze eigen gemaakte steunzolen zowel in open als gesloten schoenen.

 

STEUNZOLEN VOOR KINDEREN EN CORRECTIE

Voeten in de groei kunnen dikwijls steun gebruiken. Soms is het nodig om een correctie van de voetstand uit te voeren, platvoeten, knikvoeten of naar binnen wijzende voeten zijn veel voorkomende voetafwijkingen bij kinderen. Bij voetklachten is het aangewezen om steunzolen te dragen. Ze ondersteunen de voet en corrigeren de voetstanden en dus heel het lichaamshouding.

WAT IN DE KINDERTIJD GECORRIGEERD WORDT, zal zijn vruchten afwerpen tijdens het volwasssen leven. Standcorrectie is en blijft mogelijk zolang de groei duurt. Indien u meer informatie wenst kom gerust even langs.

Vanaf het kind de leeftijd heeft bereikt van 2.5 jaar beginnen wij de kindervoet te corrigeren waar het nodig is, om te vermijden dat op latere leeftijd zich allerhande problemen zouden voordoen, hoe voeger u er bij bent des te sneller kan het probleem aangepakt kan worden.

 

AANPASSING BIJ DE GROEI

Om ervoor te zorgen dat de zolen meegroeien met de voeten is het aangewezen om de 6 maanden controle uit te voeren zodat de steunzool de juiste correcties blijven uitoefenen op de voeten.

 

STEUNZOLEN VOOR VOLWASSENEN

Werd er tijden uw kindertijd niet tijdig ingegrepen? Bij volwassen gaan we eerder ondersteunen dan corrigeren.

 

Hebt u last van:

  • Branderige en vermoeide voeten?
  • Overmatig veel eelt en likdoorns?
  • Hielspoor?
  • Pijnlijke benen?
  • Beenvliesontsteking
  • Hebt u een blessure(gehad)?
  • Reumatische aandoeningen?
  • Hebt u regelmatig terugkerende rugklachten of knieklachten?

 

Dan bent u toe aan steunzolen, loop even langs bij Orthpedie Martens.

Orthopedie
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x